среда, 20. март 2013.

Hemijski piling


Hemijski piling

Najsavremeniji metod hemijskog pilinga kože je pomoću alfa hidroksi kiselina (eng. AHA) koje se nalaze u prirodi – u voću, kiselom mleku i šećernoj trsci. Najpoznatija je glikolna kiselina, koja daje i najbolje piling rezultate jer ima najmanji molekul i najdublje prodire u kožu. Tretmani ovim kiselinama daju sigurne rezultate, bezbolni su i ne toksični za kožu.
Mogu se raditi na licu, dekolteu, grudima, leđima, vratu ili rukama i prilagođavaju se tipu i boji kože. Idealni su za lečenje akni, podmladjivanje, poboljšanje strukture i tonusa kože, smanjenje veličine pora, uklanjanje pigmentnih nepravilnosti i nečistoća sa kože.
Svetski dermatolozi preporučuju jedinstveni NeoStrata hemijski piling.
NeoStrata pilinzi odlikuju se maksimalnom bioraspoloživošću i slobodnim kiselinama, zahvaljujući idealnoj pH vrednosti rastvora AHA. NeoStrata pilig sistem uključuje različite koncentracije kiselina koje omogućavaju optimalnu jačinu i fleksibilnost u tretmanu pacijenata različitih tipova i stanja kože.
Tok pilinga
Dve nedelje pre pilinga, kožu je potrebno pripremiti za piling. Preporučuju se sredstva za čišćenje kože i kreme za negu kože (NeoStrata preparati sa AHA ili PHA kiselinama), kako bi se koža adaptirala i otpočeo proces eksfolijacije.
Tretman počinje temeljnim čišćenjem klenserom, čime se uklanjaju masnoće. Da bi piling procedura bila još efikasnija NeoStrata je razvila citratne piling inicijatore – bustere, (antioksidantni, za čišćenje i za izbeljivanje) koji se stavlja pre nanošenja same kiseline. Zatim se četkicom nanosi piling rastvor, i ostavlja se da deluje nekoliko minuta. Tretman se završava nanošenjem neutralizatora, da bi se potom tretirana regija prekrila ohlađenim tupferima gaze.
Za postizanje maksimalnog efekta i prijatnosti nakon tretmana savetuje se primena NeoStrata preparata sa laktobionskom ili PHA kiselinama. Tretman pilinga treba sprovoditi u kontinuitetu(6-8 tretmana, sa razmakom od 3-4 nedelje) što u kombinaciji sa adekvatnom kućnom negom dovodi do obnavljanja kolagena i elastičnih vlakana, zatezanja kože i značajnog poboljšanja tena.

http://www.celulitekspert.com/

Нема коментара:

Постави коментар